Osteopathie

Osteopathie is een holistische behandelwijze die uitgaat van het zelfgenezende vermogen van het lichaam. En osteopaat kan een goed alternatief zijn voor de standaard westerse geneeskunde en fysiotherapie, die vaak uitgaan van het onderdrukken van de symptomen.

Osteopaat in Haarlem - Osteopathie voor pijnvrij bewegen
Nathalie Visser, Osteopaat D.O., Haarlem

In 2020 heb ik 5 jaar studie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) afgerond met de titel Osteopaat D.O.

“Doctors of Osteopathic Medicine believe there’s more to good health than the absence of pain or disease. As guardians of wellness, DOs focus on prevention by gaining a deeper understanding of your lifestyle and environment, rather than just treating your symptoms.”

– American Osteopathic Association

Kan ik de osteopatische behandeling declareren bij mijn verzekering?

Sinds kort sta ik ingeschreven bij het NRO. Ik wacht momenteel op mijn AGB-code, die ik rond 15 maart zou moeten ontvangen. Dat betekent dat u tot die tijd niets van uw verzekering terug kunt vorderen van uw osteopathiebehandeling. Ik zal je hier een update geven zodra ik de AGB-code heb.

Boek ik een sportmassage of een osteopathie behandeling?

Als je last hebt van een specifiek probleem en je wilt een behandeling die zich geheel daarop richt, dan raad ik osteopathie aan. Sportmassage kan ook een goede oplossing zijn, maar de behandeling is wat algemener, meer gericht op het gehele lichaam. In geval van twijfel, neem contact met mij op.

Is de eerste osteopathie afspraak anders dan de volgende?

Ja en nee. De tijd voor een behandeling is altijd ongeveer 60 minuten.

In de eerste afspraak nemen we de door jou ingevulde vragenlijst door, gevolgd door een grondig bewegingsonderzoek. Daarna beginnen we met de behandeling die in de eerste sessie wat korter is dan in de volgende.

Wat houdt een ostheopathiebehandeling in?

In het algemeen behelst een behandeling een combinatie van diverse technieken, zoals het losmaken van bindweefsel en manipulaties om de mobiliteit in de gewrichten te verbeteren, spierspanning te verminderen en de doorbloeding van de weefsels te verbeteren.

Wat kan osteopathie voor mij betekenen?

De meeste patienten gaan naar een osteopaat als een meer holistische oplossing voor hun fysieke klachten als alternatief voor de traditionele westerse geneeskunde en fysiotherapie. De volgende aandoeningen zijn goed te behandelen:

  • Chronische en acute rugpijn
  • Ischias
  • Pijn in de nek en hoofdpijn
  • Voorkomen van migraine
  • Pijn in de pols
  • Artritis
  • Sportblessures
  • Frozen shoulder
  • Tennis/golf elleboog
  • Post-operatief herstel
Waar kan ik meer informatie vinden over osteopathie en mijn rechten als patiënt?

NVO is de Nederlandse organisatie voor Osteopaten, www.osteopathie.nl.
Brochure Klachtenregeling Osteopathie
Brochure Geschillencommissie Osteopathie

If you do what you always did, you will get what you always got.

Albert Einstein