Voeding Haarlem

  • Heb je last van chronische schouder- of rugproblemen?
  • Doe je aan sport en zorgt een grotere trainingsbelasting voor klachten?
  • Slaap je niet goed of heb je regelmatig hoofdpijn?
  • Heb je het gevoel dat er iets niet in orde is, ook al levert medisch onderzoek niets op?

Wil je op een andere manier naar jouw gezondheid kijken?

Wat houdt een persoonlijk voedingsplan in?
Voeding in Haarlem

Wat je eet is belangrijk, maar als je de voedingsstoffen niet goed kan opnemen, krijgt je lichaam onvoldoende bouwstenen binnen die nodig zijn voor een goede gezondheid. We kijken niet alleen naar het eten op je bord, maar ook wat jouw lichaam efficient kan afbreken en opnemen. Werkt je spijsvertering goed? Hoe is het bloedsuiker niveau? Krijgen je organen alle benodigde voedingsstoffen?

Voor wie is dit?
Voeding in Haarlem

Een persoonlijk voedingsplan is voor iedereen die nieuwsgierig is en zijn of haar gezondheid wil verbeteren. Het gaat niet om het tellen van calorieen, maar om beter in je vel zitten. Het gaat niet om perfectie, maar om een gezond lijf!

Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent de nodige stappen te zetten om je doel te bereiken. Het programma vraagt jouw actieve deelname en medewerking. Wellicht wil je nu wel veranderen, maar ben je hiervoor nog niet klaar om welke reden dan ook. In dat geval is het beter te wachten totdat je zover bent om met je gezondheid aan de slag te gaan.

Hoe wil je beginnen?
Voeding in Haarlem

Je kunt kiezen uit twee programma’s. Programma A duurt vier weken en heeft als doel ontstekingen in het lichaam te verminderen. In een gesprek stellen we het plan op en de uitvoering doe je geheel zelf.

Met programma B werken we stap voor stap aan veranderingen in je voeding om zo je gezondheid te verbeteren. Je krijgt begeleiding op maat.

Als bladeren bruin worden, verf je ze dan groen?

Je bent wat je eet

Als de bladeren van je planten plotseling bruin worden, wat doe je dan? Ga je ze groen verven? Of ben je een echte tuinman en geef je de wortels van de plant aandacht met de juiste hoeveelheid vocht en voeding?

Wat je eet is belangrijk, maar als je de voedingsstoffen niet goed kan opnemen, krijgt je lichaam onvoldoende bouwstenen binnen die nodig zijn voor een goede gezondheid. We kijken niet alleen naar het eten op je bord, maar ook wat jouw lichaam efficient kan afbreken en opnemen. Werkt je spijsvertering goed? Hoe is het bloedsuiker niveau? Krijgen je organen alle benodigde voedingsstoffen?

We zijn allemaal verschillend, zeker als het gaat om onze spijsvertering. Wat jouw lijf nodig heeft, is afhankelijk van je constitutie en de fysieke eisen die je aan je lichaam stelt. Een belangrijk aandachtspunt voor bijvoorbeeld sporters die een grote inspanning van hun lijf vragen. Voedingstherapeuten hebben geleerd een persoonlijk voedingsplan te maken dat jouw gezondheid ondersteunt en in balans brengt, dat het herstellend vermogen van je lichaam verbetert, waardoor jij optimaal kunt functioneren.

Uiteraard is het belangrijk welk type brandstof je in jouw ‘tank’ stopt (je tankt geen diesel in een benzine auto). Maar als de tank lek is of als de motor hapert, is het wachten op zware pech. Een goed werkend systeem is net zo belangrijk als de brandstof die we erin doen.

Aanpassing van voeding is geen korte termijn oplossing. Het gaat niet om het tellen van de calorieen bij elke maaltijd. We willen een oplossing voor de langte termijn, zodat jouw lichaam in balans komt en jij klachtenvrij blijft.

Weet je dat de lever zich binnen zes maanden geheel kan vernieuwen? Elke dag maken we nieuwe cellen aan. Deze cellen vormen onze organen en orgaansystemen. Met de juiste materialen kunnen we onze lichaamssystemen herbouwen. Je zult je beter voelen na een paar weken veranderingen in je voeding zul en dat is geweldig. Maar een langdurige verbetering kost tijd en toewijding van jouw kant. Je gezondheid is niet in een dag slechter geworden en het kost dus tijd om die weer op te bouwen.

Waar ligt mijn focus?

Ik leg veel nadruk op voeding die ontstekingen in het lichaam voorkomen, omdat die de oorzaak zijn van de meeste ziekten en problemen. We kijken welke producten beter meer gegeten kunnen worden en welke minder.

Veel gestelde vragen?

Hoe maak je een persoonlijk voedingsplan?

De eerste stap is informatie verzamelen. Je vult een vragenlijst in, zowel op papier als online. Daarna maken we een afspraak om deze informatie en jouw persoonlijke doelen te bespreken.

Hoeveel afspraken zijn er nodig?

Veranderingen in je lichaam kosten tijd. Daarom is het belangrijk dat je van begin af aan daarvoor de tijd neemt. Om te beginnen zijn minimaal twee afspraken nodig. Daarna kun je per sessie boeken. In het algemeen zit er drie tot vijf weken tussen elke afspraak.

Hoe lang duurt de eerste afspraak?

Kies je programma A, dan duurt de eerste sessie ongeveer 80 minuten. We bespreken je doel en de verschillende stappen van het voedingsplan.
In programma B (met persoonlijke begeleiding) duurt de eerste afspraak ongeveer 60 minuten. We maken een voedingsplan op basis van de door jou geleverde informatie en je doelen.

Kan het programma ook on-line gevolgd worden?

Ja dat kan, maar voor programma B is tenminste één persoonlijk gesprek nodig.

Am I ready for change?

For this Functional Nutrition Program, I only accept clients who are motivated to make the necessary steps to achieve their goals. This program asks for active participation and collaboration from the client. You may want to change right now, but may not be ready or in a position to be able to commit to the process for any number of reasons. In that case it is better to wait, until you are ready to work for what you want.

Meer vragen?

Stuur een e-mail naar Nathalie@tigersports.eu

About Nutritional Therapy Association
Nathalie is a certified Functional Nutritional Therapy Practitioner (FNTP) by the Nutritional Therapy Association (NTA). The NTA “teaches the concept of bio-individuality. There is no perfect diet for everyone. Nutritional Therapists are trained to help each client find the right types of whole foods that will restore balance and enhance their ability to heal”. For more information about NTA, please visit www.nutritionaltherapy.com. Read why Nathalie became an FNTP here.

Let op:
Een voedingsadvies komt nooit in de plaats van een medisch onderzoek. Als je twijfelt of een persoonlijk voedingsplan voor jou een geschikt is, neem contact op met je (huis)arts.

A wise man ought to realize that health is his most valuable possession.

Hippocrates